SİVAS / SUŞEHRİ - Suşehri Hürriyet İlkokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz ilçemizin en eski kurumlarından olup, şimdi kütüphane olarak kullanılan tarihi binada açılmıştır.Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren hizmet veren kurum, 1997­-1998  eğitim yılında Suşehri Lisesi ile aynı binada hizmet vermiş olup daha sonra bina okulumuza tahsisi edilmiştir. 2000 yılında Hürriyet İlköğretim Okulu kapatıldığı için Okulumuzun ismi Suşehri Hürriyet İlköğretim Okulu alarak değiştirilmiştir. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı eğitim sistemi 4+4+4 olarak değiştiğinden okulumuz Suşehri Hürriyet İlkokulu olarak değişmiştir. Okulumuz binasının 2013/2014 eğitim öğretim yılında İmam Hatip Lisesine kalıcı olarak tahsisi ile Hürriyet İlkokulu Atatürk Ortaokulu bünyesinde ikili öğretime geçmiştir. Ancak Suşehri Kaymakamlığı ve Okul İdaresinin özverili çalışmaları ile yeni düzenleme yapılarak normal öğretime başlamıştır.

2018-2019 Eğitim yılında ise İlçemiz Suşehri ÇPAL’nin yeni binasına taşınması ile birlikte, eski binası okulumuza tahsis edilerek, lise binasında eğitim vermeye başlamıştır.

Yayın: 18.12.2013 - Güncelleme: 11.01.2019 09:43 - Görüntülenme: 2262